Cowhouse introduceert: Friesian Island koematras

Leeuwarden, juni 2019 – Ruim een half jaar na de introductie van de Dutch Mountain brengt Cowhouse International een tweede nieuwe koematras op de markt. Het nieuwe matras met de naam Friesian Island biedt de koeien een zacht ligbed met goede grip wat zal leiden tot een langere levensduur en een hogere melkproductie.

De Friesian Island is opgebouwd uit twee lagen foam met een nieuwe duurzame topcover. De onderlaag is gemaakt van een schokabsorberend foam van 2,5 cm dik. De bovenlaag dient voor extra zachtheid en is 4 cm dik. Een duurzame topcover zorgt voor een droog ligbed en maakt het tot een naadloos geheel. Hierdoor is het matras gemakkelijk schoon te maken.

Goed voor de koe, goed voor de productie

“Met de Dutch Mountain koematras hebben we het afgelopen jaar een nieuwe stip aan de horizon in koecomfort land gezet”, vertelt Rinse Andringa van Cowhouse International. “Vanuit dat perspectief wilden we ook onze standaard matrassen naar een hoger comfort-niveau brengen en zijn daar met de Friesian Island goed in geslaagd. Het matras geeft goede grip en heeft een mooi egaal oppervlak.” 

Meer dan 20 jaar ervaring

Cowhouse heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met koematrassen. Op basis van deze kennis heeft Cowhouse een nieuw matras ontwikkeld die is ontworpen vanuit de behoefte van de koe en biedt hierdoor optimaal comfort.

Meer weten over de Friesian Island koematras?

Tijdens de NRM vakbeurs op 28 en 29 juni in Zwolle presenteert Cowhouse het nieuwe Friesian Island koematras op standnummer 

* Naamsverklaring Friesian Island

Holstein-Friesian koeien vinden hun oorsprong in de provincie Friesland, het zuivelhart van Nederland. De prachtig eilanden langs de kust symboliseren het nieuwe matras van Cowhouse. Het Friesian Island matras is uitgevoerd in een zandkleur.