Dutch Mountain koematras biedt ultiem comfort voor de koe en én de boer!

Tijdens de NRM op 28 en 29 juni in Zwolle presenteert Cowhouse het Dutch Mountain koematras. Dit matras heeft als doel om ultiem comfort te bieden wat leidt tot een hogere productie en een betere klauwgezondheid. Met een dikte van 14 cm aan de voorzijde aflopend naar 10 cm aan de achterzijde is dit een onderscheidend matras waarop een koe haar natuurlijk gedrag kan vertonen. De Dutch Mountain is sinds maart in 15 stallen in Nederland en Duitsland geïnstalleerd en de praktijkervaringen zijn lovend. Veehouders zien het koematras als ideale oplossing voor een perfect koecomfort in combinatie met veel arbeidsgemak. 

Een comfortabele en ruime ligbox is essentieel als het gaat over diergezondheid, dierwelzijn en melkproductie. De Dutch Mountain koematras is dan ook volledig ontwikkeld vanuit de behoefte van de koe. Het matras bestaat uit een speciaal door Cowhouse ontwikkeld Milik foam van 14 cm aflopend tot 10 centimeter dik met een vloeistofdichte beschermhoes van rubber. Het matras wordt afgedekt met een zeer sterke elastische en luchtdoorlatende topcover welke aangenaam is voor de huid van de koe. De Dutch Mountain is uitvoerig getest door de DLG in Duitsland met een uitstekend testresultaat.

‘De boxen met de Dutch Mountain zijn altijd bezet’

In de stal van melkveehouder Albert Folkertsma uit Donkerbroek liggen drie verschillende matten in de ligboxenstal. De 60 melkkoeien kunnen zelf bepalen waar ze gaan liggen. “De boxen met de Dutch Mountain matrassen zijn altijd bezet”, geeft Albert aan. “De koeien zinken erin weg, het ligt zacht en de mat heeft een groot schok dempend effect.” Het ligt dus lekker voor de koeien en wat Albert opvalt is dat de koeien vlot gaan liggen én gaan staan. “Ze kunnen de punt van hun klauwen heel goed in de mat drukken. Dat geeft ze grip, ze glijden niet uit. In één soepele beweging gaan ze liggen en staan ze weer op.”

Bekijk hier de video van de Dutch Mountain koematras > 

Goede oplossing voor diepstrooisel

“Deze mat is na zand het allerbeste voor de koe”, luidt Albert zijn overtuiging. Het voornaamste voordeel van diepstrooiselboxen is het grote comfort voor de koeien, omdat het ligbed zich vormt naar het lichaam van de koe. Echter zien veehouders de arbeid van diepstrooisel als een nadeel. Daarom zoeken veel veehouders naar een oplossing met vergelijkbaar comfort, maar met meer arbeidsgemak. De Dutch Mountain koematras biedt hierin een goede oplossing. Door de dikte en de elasticiteit van het matras volgt het alle bewegingen die de koe maakt tijdens het liggen, en biedt hiermee ultiem comfort. Dit heeft een positief effect op het liggedrag en dit resulteert in een betere klauw- en uiergezondheid. Bovendien is het matras makkelijk te onderhouden.

Benieuwd naar dit revolutionaire koematras? Bezoek ons tijdens de NRM op standnummer 144.

Meer informatie over de Dutch Mountain koematras >