Gele loper uit voor 1200 Oost-Duitse koeien

Voor 1200 koeien op een groot melkveebedrijf bij het Oost-Duitse Chemnitz gaat deze maand de gele loper uit. Hun oude rubbermatras wordt vervangen door een Pasture Mat met Premium Pad. De reden voor deze investering was om de koeien meer ligcomfort en hygiëne te bieden en een betere grip bij het opstaan.

De Pasture Mat voor een stabiele en natuurlijke ondergrond

Wereldwijd ervaren ruim 3 miljoen koeien het natuurlijke gevoel dat de Pasture Mat hen dag in dag uit biedt.De Pasture Mat bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. Een met rubbergranulaat gevulde ondermatras zorgt voor het schokabsorberend effect als de koe gaat liggen. Bovendien krijgt de koe hierdoor voldoende grip bij het opstaan, waardoor ze niet uitglijdt.
  2. De Premium Pad is een aanvullende foamlaag voor nog meer comfort en een egaal oppervlak. Verkrijgbaar in dikte 2cm, en nu ook in 3 en 4 cm voor nog meer comfort.
  3. Een unieke en zeer duurzame topcover zorgt voor een naadloos geheel. Het bijzondere aan deze topcover is dat het geen vocht maar wel de lichaamswarmte van de koe doorlaat. Bij matrassen met een topcover van rubber of pvc gebeurt dit niet, waardoor de koe meer zweet en het ligbed vaak vochtig is door condensatie. De kans op het uitliggen van melk neemt hierdoor toe. Bij de Pasture Mat liggen de koeien altijd op een droog bed.

Meer informatie en foto's van de Pasture Mat vindt u hier