Persbericht Red Cloud

Leeuwarden – Met de introductie van de Red Cloud verwacht Cowhouse International een grote bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van het klimaat in kalver- en jongveestallen. De luchtkwaliteit in deze stallen lijkt op het eerste gezicht goed te zijn. Laag bij de grond -waar het kalf ligt- wordt de lucht vaak niet goed geventileerd en raakt daardoor vervuild. De bacteriedruk neemt hierdoor toe wat kan leiden tot longproblemen en diarree.

De Red Cloud is een overdruk ventilatiesysteem dat door middel van een geluidsarme ventilator continu buitenlucht de stal inblaast. Door deze constante aanvoer van verse lucht ontstaat er geen tocht en wordt de totale hoeveelheid stallucht 3 à  4 maal per uur ververst.

De Red Cloud wordt voor elke klant op maat gemaakt. Stalvolume en het aantal dieren per leeftijdsgroep dienen als uitgangspunt om de buisdiameter en positie en grootte van de luchtgaatjes te bepalen.Vervolgens wordt er een keus gemaakt uit één van de 10 verschillende ventilatormodellen zodat een luchtverplaatsing 0,3 meter/sec. op een hoogte van 1,2 meter gerealiseerd wordt.

De eerste Red Cloud’s zijn inmiddels in gebruik bij veehouders in Nederland en Duitsland.