Tropische Info Tag Hitzestress bij Haus Düsse

Hoewel de meeste veehouders zich graag een regenbui zouden wensen waren de omstandigheden (35 graden) voor de Informatiedag over hittestress bij melkvee natuurlijk ideaal.

De Landwirtschafstkammer van Nordrhein-Westfalen onderstreepte hier nogmaals de negatieve effecten van hittestress op de productie en de gezondheid van melkkoeien. “De kosten kunnen oplopen tot 400 Euro per koe”, aldus Andreas Pelzer van Haus Düsse. Egbert Anne Andringa was namens Cowhouse aanwezig: “Wij proberen met onze ventilatieplannen niet alleen de melkkoeien te koelen, maar ook meer frisse lucht in de stal te krijgen”. ’s Middags waren de producten in de stal te bekijken. De bezoekers waren onder de indruk van de kracht van de Winforce ventilator in combinatie met een zeer lage geluidsproductie.

Cowhouse werkt in midden Duitsland samen met de Firma Prokalb uit Nieheim (www.prokalb.de)

Windforces ventilatoren zorgen voor een koel en fris stalklimaat

Melkveehouder Sibma uit het Friese Garyp voorkomt hittestress door de juiste ventilatie. Peter Sibma: “Met 180 koeien in onze stal was er in verhouding weinig frisse lucht waardoor de koeien snel last hadden van hittestress.” Na een extreem warme periode in 2016 wisten de gebr. Sibma dat er iets moest gebeuren en investeerden ze in zes Cowhouse Windforce 5 ventilatoren. Peter Sibma: “Met de Windforce ventilatoren hebben we een betere loop op de melkrobot. Daarnaast zijn de koeien gezonder en hebben we geen longontsteking meer.”

Lees hier het hele verhaal van veehouder Peter Sibma