Deze website maakt gebruik van cookies.

Voordelen duo- of groepshuisvesting bij kalveren

Images of

Calf Zone

Voordelen duo- of groepshuisvesting bij kalveren

Uw jongvee is de basis van uw bedrijf. Zij bepalen de toekomstige productiviteit van de melkveestapel. Huisvesting speelt hierin een belangrijk rol. Uit onderzoek blijkt dat het huisvesten van kalveren in paren of kleine groepen een positief effect heeft op het gedrag en de groei van het kalf. Kalveren die in een tweetal worden gehuisvest hebben sociale en cognitieve voordelen ten opzichte van kalveren die individueel zijn opgefokt.

Betere voeropname en minder stress

Naast de sociale factor laten kalveren die in paren worden gehuisvest een betere voeropname zien, dit heeft een positief effect op de groei van de kalveren. Uit onderzoek van de Universiteit van British Colombia blijkt dat kalveren van elkaar leren en elkaar op een positieve manier beïnvloeden. Ze kunnen beter met veranderingen omgaan, zoals een rantsoenwisseling, dan individueel gehuisveste kalveren. Ook is uit onderzoek gebleken dat kalveren die in tweetallen gehuisvest worden minder stress ervaren en aanmerkelijk minder loeien. Een voorwaarde voor het juist huisvesten van tweetallen is dat de kalveren genoeg ruimte hebben.

Voordelen van duo- of groepshuisvesting op een rij: 

  • Kalveren ontwikkelen zich beter
  • Ze hebben een betere voeropname
  • Kalveren passen zich sneller aan in nieuwe situaties
  • Ze ervaren minder stress en loeien minder

Images of

Calf Zone

Makkelijk van individuele kalverhokken naar groepshuisvesting

De Calf Zone van Cowhouse is een diervriendelijk huisvestingsconcept waarin kalveren zowel individueel als in kleine groepen kunnen worden gehuisvest. Je kunt de jonge dieren gemakkelijk koppelen en groeperen door de uitneembare tussenwanden te verwijderen. Hierdoor kun je de snel en eenvoudig de individuele kalverbox transformeren in een duo- of groepshuisvesting. Omdat de wanden uit glad materiaal bestaan zijn de boxen gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Het is een diervriendelijk systeem en zeer gebruiksvriendelijk voor de veehouder.

Voordelen van het Calf Zone kalverhuisvestingsysteem: 

  • De naadloze wanden van plastic geven bacteriën geen kans om te hechten en zijn gemakkelijk schoon te houden
  • De wanden zijn eenvoudig te verwijderen waardoor er eenvoudig kunt wisselen van een individuele naar groepshuisvesting door enkel een tussenwand uit te schuiven.
  • Gebruiksvriendelijke deuren welke naar twee kanten te openen zijn
  • De Calf Zones zijn leverbaar met verschillende achterwanden (open, dicht, half open en half dicht)
  • Optioneel leverbaar met hooiruif, fleshouder of speenemmer

 

Meer weten? Neem direct contact op met Egbert Anne via:

Email: egbertanne@cowhouse.nl

Tel: 06 - 13 23 23 57