Verhalen For cows

‘Investering koecomfort betaalt zich terug’

In het Groningse Opende, nabij de grens met Friesland, runt Cor Broersma (23) een melkveebedrijf met 135 melk- en kalfkoeien. Pas sinds een half jaar zit Cor op het bedrijf en hij heeft de afgelopen maanden niet bepaald stilgezeten. 

Broersma

Ervaring gebroeders Veenstra

Gebroeders Gerke en Joost Veenstra zijn echte veeboeren. Het welzijn van de koeien staat voorop in de bedrijfsvoering. Om ook in de bestaande stal het juiste koecomfort te bieden hebben ze onlangs geïnvesteerd in nieuwe matrassen en boxen. 

Gebroeders Veenstra

Ervaring Hettinga

Begin dit jaar zijn de koeien van de familie Hettinga in het Friese Koarnjum overgeplaatst naar de nieuwe stal net buiten het dorp. Dit betekende een omschakeling voor de koeien, maar ook een nieuwe manier van werken voor de veehouder.

Familie Hettinga

Ervaring Kingma

Sinds drie jaar nemen de zussen Gonnie en Eelkje Kingma de dagelijkse bedrijfsvoering van 90 melkkoeien voor hun rekening. In de afgelopen drie jaar is er veel veranderd.

Gonnie en Eelkje Kingma

Ervaring Bosma

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe melkveestal van de familie Bosma uit Oudwoude (Fr.). De moderne stal biedt plaats voor 200 melkkoeien en is voorzien van de Dutch Mountain én de Friesian Island koematrassen, Cowcoon ligboxen en het Artex golfvoerhek. 

Bosma

Ervaring Folkertsma

Albert Folkertsma runt een melkveebedrijf in Donkerbroek met 60 koeien. Zijn koeien kunnen kiezen tussen drie verschillende typen matrassen.

Albert Folkertsma

Ervaring Sibma

De zomer is weer aangebroken. Om de productie ook tijdens warme dagen op peil te houden is de juiste stalventilatie essentieel voor de gezondheid en de prestatie van koeien. Op het bedrijf van Sibma in Garyp zorgen zes Winforce ventilatoren ervoor dat de stal koel blijft.

Sibma, Garyp

Ervaring Reitsma

De familie Reitsma runt een melkveebedrijf in  het Friese Hegebeintum. Afgelopen jaar hebben zij een nieuwe jongveestal gebouwd.

Familie Reitsma

Ervaring Veenstra

“We zien dat de koeien graag en veel liggen in onze Cowcoon ligboxen. De flexibele onderbuis en de Pasture Mat verhogen het ligcomfort van de koeien.”

Foto Jaap Veenstra

Ervaring de Haan

De afgelopen drie jaar is er veel veranderd op het bedrijf van André en Siegrit de Haan. Ze hebben de bestaande ligboxenstal uit 1980 gerenoveerd en hiermee is het comfort van de 150 koeien flink vooruit gegaan. 

André de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies.