Deze website maakt gebruik van cookies.

Verhalen For cows

“Toen we de Friesian Island koemattrassen zagen, dacht ik: Dit is het”

“Een comfortabel matras met veel grip”, daar was de familie Kooistra naar opzoek toen ze naast de bestaande ligboxenstal een nieuwe stal bouwden. Bij een collega veehouder zagen ze de Friesian Island koematrassen en veehouder Romke Kooistra wist meteen: “Dit is het.” Inmiddels genieten de koeien volop van de ruimte en het ligcomfort in de nieuwe stal.

Romke Kooistra

“Onze koeien liggen meer en de klauwgezondheid is zichtbaar verbeterd”

In het Duitse Bargenstedt staat het melkveebedrijf van Tjark Schmidt en Franziska Jäger. Hier melken zij 260 koeien. Voor de veehouders is koecomfort een belangrijke aspect op het bedrijf. Tjark:  “Aangezien onze focus vooral op de melkproductie ligt staat de gezondheid en het welzijn van de koeien voorop. Dit realiseren we door goed te voeren, voldoende ruimte in de stal en het juiste ligcomfort te bieden.”

Familie Schmidt

"Sinds de nieuwe matrassen is de uiergezondheid verbeterd”

‘Een duurzaam en comfortabel ligbed voor onze koeien’, daar was veehouder Henk Tankink twee jaar geleden naar opzoek. Hij kwam uit bij het Friesian Island matras van Cowhouse. In de stal, die plaats biedt aan 430 koeien, zijn de nieuwe matrassen in twee fasen geïnstalleerd. Eerst de laagproductieve groep en de droge koeien. Afgelopen winter volgde de renovatie van de ligbedden bij de hoogproductieve koeien. Henk Tankink: “Dit matras biedt de koeien een zacht ligbed en comfort. Hierdoor zien we een verbetering in de uiergezondheid.”

Henk Tankink

“De koeien zijn rustiger, liggen langer en hebben minder pootproblemen”

Er heerst rust in de stal van de familie Van der Kooi. De koeien liggen relaxt in de boxen of staan tevreden te vreten bij het voerhek. Een jaar geleden besloot Johan van der Kooi de ligplaatsen te renoveren met als doel het koecomfort te verhogen. De boxen zijn voorzien van Friesian Island koematrassen en Cowcoon ligboxen. Johan: “Het zijn diervriendelijke boxen. We zien dat de koeien veel sneller gaan liggen. Ze laten zich echt vallen op de matrassen.”

Van der Kooi

Ervaring familie Georges

In de regio Normandië, in het Noordwesten van Frankrijk, staat het melkveebedrijf van de familie Georges. Op het bedrijf ‘Lait Heureux’, oftewel ‘Happy Milk’, worden 130 koeien gemolken met een productie op jaarbasis van 1,4 miljoen liter melk. Het zijn echte koeienboeren die de focus leggen op een optimale koegezondheid- en welzijn.

lait Heureux

Jersey koeien genieten volop van comfort in nieuwe stal

Agrarhof Brüel, onderdeel van Koepon Farms, startte eind 2020 met de bouw van een nieuwe ligboxenstal voor 600 Jersey koeien. Voor dit prachtige project mocht Cowhouse de stalinrichting verzorgen. De bouw is in twee fases verlopen. Dit voorjaar is het eerste deel van de stal in gebruik genomen en inmiddels is ook het tweede deel klaar. In de ruime moderne ligboxenstal, met maar liefst acht melkrobots, zijn de koeien van alle gemakken voorzien. De Jerseys kunnen hier genieten van het comfort van de Friesian Island koematrassen met Cowcoon ligboxen en CSL golfvoerhekken.

Koepon

“Investering in ventilatoren verdient zich snel terug”

Voor de gebroeders Ids en Hessel de Groot is koecomfort een belangrijk speerpunt. De ligboxenstal in het Friese Waaxens is van alle gemakken voorzien en biedt veel licht, lucht en ruimte voor de koeien. Toch zagen de veehouders in de warme zomer periodes dat de dieren last kregen van de hitte. Er moest iets gebeuren. Daarom besloten ze vorig jaar te investeren in ventilatoren.

Ids en Hessel de Groot, Waaxens

"Ons doel: Comfort en ruimte voor de koe"

Van een traditionele grupstal uit de Sovjettijd naar een ruim modern melkveebedrijf. Het bedrijf van de families Smits en Theeuwes in Oekraïne heeft door de jaren heen een flinke transformatie ondergaan. Inmiddels zijn er twee nieuwe ligboxenstallen in gebruik genomen en is de bestaande stal gerenoveerd om de koeien meer comfort te bieden. Zowel in de nieuwe als bestaande stal kunnen de koeien genieten van het comfort van de Friesian Island koematras en de ruimte van de Wisconsin ligbox.

Antoon Smits

“We zijn gegaan voor koecomfort“

Nabij het Utrechtse dorp Werkhoven, verscholen tussen de fruitbomen, staat de boerderij van de familie Spithoven. Afgelopen jaar bouwden ze een nieuwe ligboxenstal aan hun bestaande stal. Met koegezondheid en comfort als belangrijk speerpunt hebben ze gekozen voor Dutch Mountain matrassen. Spithoven: “De koeien hebben er vertrouwen in en laten zich echt neerploffen op het matras.”

Familie Spithoven

“Op dit matras durf ik mezelf ook wel te laten vallen”

In Collendoorn loopt veehouder Patrick Eggengoor (27) net zo lief tussen de koeien als dat hij op de trekker zit. Sinds vijf jaar staat de jonge veehouder aan het roer van het melkveebedrijf met 140 koeien. En dit doet hij met veel enthousiasme en gedrevenheid. Eind vorig jaar heeft hij besloten de diepstrooiselboxen te vervangen door Dutch Mountain koematrassen.

Familie Eggengoor

"Dit hadden we veel eerder moeten doen"

Gebroeders Gerke en Joost Veenstra zijn echte veeboeren. Het welzijn van de koeien staat voorop in de bedrijfsvoering. Om ook in de bestaande stal het juiste koecomfort te bieden hebben ze onlangs geïnvesteerd in nieuwe matrassen en boxen. 

Gebroeders Veenstra

Ervaring familie Tol-Dekker

De koeien langer laten liggen en daarmee de klauwgezondheid verbeteren, dat was voor de familie Tol-Dekker in Zeewolde dé reden om hun bestaande koematrassen te vervangen

Tol-Dekker

"Investering koecomfort betaalt zich terug"

In het Groningse Opende, nabij de grens met Friesland, runt Cor Broersma (23) een melkveebedrijf met 135 melk- en kalfkoeien. Pas sinds een half jaar zit Cor op het bedrijf en hij heeft de afgelopen maanden niet bepaald stilgezeten. 

Broersma

Staluitbreiding met veel koecomfort

In het Duitse Bargenstedt (Sleeswijk-Holstein) heeft de familie Schmidt de bestaande stal uitgebreid. De aanbouw is 45 meter lang en telt 190 ligboxen. Tjark Schmidt besloot de ligboxen uit te rusten met de Friesian Island matrassen en Wisconsin ligboxen. 

Schmidt

Volop rust en ruimte in nieuwe stal

Begin dit jaar zijn de koeien van de familie Hettinga in het Friese Koarnjum overgeplaatst naar de nieuwe stal net buiten het dorp. Dit betekende een omschakeling voor de koeien, maar ook een nieuwe manier van werken voor de veehouder.

Familie Hettinga

De meest comfortabele én kleurrijke melkveestal

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe melkveestal van de familie Bosma uit Oudwoude (Fr.). De moderne stal biedt plaats voor 200 melkkoeien en is voorzien van de Dutch Mountain én de Friesian Island koematrassen, Cowcoon ligboxen en het Artex golfvoerhek. 

Bosma

“Het robotbezoek blijft constant ook op hete dagen”

De zomer is weer aangebroken. Om de productie ook tijdens warme dagen op peil te houden is de juiste stalventilatie essentieel voor de gezondheid en de prestatie van koeien. Op het bedrijf van Sibma in Garyp zorgen zes Winforce ventilatoren ervoor dat de stal koel blijft.

Sibma, Garyp

"Dit voerhek is simpel, robuust en degelijk!"

De afgelopen drie jaar is er veel veranderd op het bedrijf van André en Siegrit de Haan. Ze hebben de bestaande ligboxenstal uit 1980 gerenoveerd en hiermee is het comfort van de 150 koeien flink vooruit gegaan. 

André de Haan

Easyfood voersysteem al meer dan 18 jaar in bedrijf!

Al 18 jaar zorgt het Easyfood voersysteem ervoor dat de koeien op het bedrijf van de familie de Roo continu vers voer tot hun beschikking hebben. Johan de Roo: “We werken al jaren naar volle tevredenheid en nagenoeg storingloos met dit systeem. Mocht hij nu kapot gaan dan bestelde ik gisteren al een nieuwe.”

Easyfood de Roo

Koeien van de familie Möckelmann genieten van comfort in nieuwe stal

In het Duitse Nützen (Schleswig-Holstein) staat het melkveebedrijf van de familie Möckelmann. Hier bouwden zij een nieuwe stal met veel aandacht voor dierwelzijn en arbeidsgemak. “We hebben gekozen voor Cowhouse stalinrichting. De koeien kunnen in de nieuwe stal genieten van het comfort van de BioRail ligboxen en het Golfvoerhek zorgt ervoor dat ze ruime vreetplekken hebben. Ook het hekwerk in het strogedeelte is verzorgd door Cowhouse”, vertelt de veehouder tevreden.

Möckelmann