Deze website maakt gebruik van cookies.

Verhalen For cows

“Op dit matras durf ik mezelf ook wel te laten vallen”

In Collendoorn loopt veehouder Patrick Eggengoor (27) net zo lief tussen de koeien als dat hij op de trekker zit. Sinds vijf jaar staat de jonge veehouder aan het roer van het melkveebedrijf met 140 koeien. En dit doet hij met veel enthousiasme en gedrevenheid. Eind vorig jaar heeft hij besloten de diepstrooiselboxen te vervangen door Dutch Mountain koematrassen.

Familie Eggengoor

“We zijn gegaan voor koecomfort“

Nabij het Utrechtse dorp Werkhoven, verscholen tussen de fruitbomen, staat de boerderij van de familie Spithoven. Afgelopen jaar bouwden ze een nieuwe ligboxenstal aan hun bestaande stal. Met koegezondheid en comfort als belangrijk speerpunt hebben ze gekozen voor Dutch Mountain matrassen. Spithoven: “De koeien hebben er vertrouwen in en laten zich echt neerploffen op het matras.”

Familie Spithoven

"Investering koecomfort betaalt zich terug"

In het Groningse Opende, nabij de grens met Friesland, runt Cor Broersma (23) een melkveebedrijf met 135 melk- en kalfkoeien. Pas sinds een half jaar zit Cor op het bedrijf en hij heeft de afgelopen maanden niet bepaald stilgezeten. 

Broersma

"Dit hadden we veel eerder moeten doen"

Gebroeders Gerke en Joost Veenstra zijn echte veeboeren. Het welzijn van de koeien staat voorop in de bedrijfsvoering. Om ook in de bestaande stal het juiste koecomfort te bieden hebben ze onlangs geïnvesteerd in nieuwe matrassen en boxen. 

Gebroeders Veenstra

Volop rust en ruimte in nieuwe stal

Begin dit jaar zijn de koeien van de familie Hettinga in het Friese Koarnjum overgeplaatst naar de nieuwe stal net buiten het dorp. Dit betekende een omschakeling voor de koeien, maar ook een nieuwe manier van werken voor de veehouder.

Familie Hettinga

De meest comfortabele én kleurrijke melkveestal

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe melkveestal van de familie Bosma uit Oudwoude (Fr.). De moderne stal biedt plaats voor 200 melkkoeien en is voorzien van de Dutch Mountain én de Friesian Island koematrassen, Cowcoon ligboxen en het Artex golfvoerhek. 

Bosma

“Het robotbezoek blijft constant ook op hete dagen”

De zomer is weer aangebroken. Om de productie ook tijdens warme dagen op peil te houden is de juiste stalventilatie essentieel voor de gezondheid en de prestatie van koeien. Op het bedrijf van Sibma in Garyp zorgen zes Winforce ventilatoren ervoor dat de stal koel blijft.

Sibma, Garyp

"Dit voerhek is simpel, robuust en degelijk!"

De afgelopen drie jaar is er veel veranderd op het bedrijf van André en Siegrit de Haan. Ze hebben de bestaande ligboxenstal uit 1980 gerenoveerd en hiermee is het comfort van de 150 koeien flink vooruit gegaan. 

André de Haan

Easyfood voersysteem al meer dan 18 jaar in bedrijf!

Al 18 jaar zorgt het Easyfood voersysteem ervoor dat de koeien op het bedrijf van de familie de Roo continu vers voer tot hun beschikking hebben. Johan de Roo: “We werken al jaren naar volle tevredenheid en nagenoeg storingloos met dit systeem. Mocht hij nu kapot gaan dan bestelde ik gisteren al een nieuwe.”

Easyfood de Roo