Deze website maakt gebruik van cookies.

Verhalen For cows

“We zijn gegaan voor koecomfort“

Nabij het Utrechtse dorp Werkhoven, verscholen tussen de fruitbomen, staat de boerderij van de familie Spithoven. Afgelopen jaar bouwden ze een nieuwe ligboxenstal aan hun bestaande stal. Met koegezondheid en comfort als belangrijk speerpunt hebben ze gekozen voor Dutch Mountain matrassen. Spithoven: “De koeien hebben er vertrouwen in en laten zich echt neerploffen op het matras.”

Familie Spithoven

Easyfood voersysteem al meer dan 18 jaar in bedrijf!

Al 18 jaar zorgt het Easyfood voersysteem ervoor dat de koeien op het bedrijf van de familie de Roo continu vers voer tot hun beschikking hebben. Johan de Roo: “We werken al jaren naar volle tevredenheid en nagenoeg storingloos met dit systeem. Mocht hij nu kapot gaan dan bestelde ik gisteren al een nieuwe.”

Easyfood de Roo

“Op dit matras durf ik mezelf ook wel te laten vallen”

In Collendoorn loopt veehouder Patrick Eggengoor (27) net zo lief tussen de koeien als dat hij op de trekker zit. Sinds vijf jaar staat de jonge veehouder aan het roer van het melkveebedrijf met 140 koeien. En dit doet hij met veel enthousiasme en gedrevenheid. Eind vorig jaar heeft hij besloten de diepstrooiselboxen te vervangen door Dutch Mountain koematrassen.

Familie Eggengoor

"Dit voerhek is simpel, robuust en degelijk!"

De afgelopen drie jaar is er veel veranderd op het bedrijf van André en Siegrit de Haan. Ze hebben de bestaande ligboxenstal uit 1980 gerenoveerd en hiermee is het comfort van de 150 koeien flink vooruit gegaan. 

André de Haan

Jersey koeien genieten volop van comfort in nieuwe stal

Agrarhof Brüel, onderdeel van Koepon Farms, startte eind 2020 met de bouw van een nieuwe ligboxenstal voor 600 Jersey koeien. Voor dit prachtige project mocht Cowhouse de stalinrichting verzorgen. De bouw is in twee fases verlopen. Dit voorjaar is het eerste deel van de stal in gebruik genomen en inmiddels is ook het tweede deel klaar. In de ruime moderne ligboxenstal, met maar liefst acht melkrobots, zijn de koeien van alle gemakken voorzien. De Jerseys kunnen hier genieten van het comfort van de Friesian Island koematrassen met Cowcoon ligboxen en CSL golfvoerhekken.

Koepon

Volop rust en ruimte in nieuwe stal

Begin dit jaar zijn de koeien van de familie Hettinga in het Friese Koarnjum overgeplaatst naar de nieuwe stal net buiten het dorp. Dit betekende een omschakeling voor de koeien, maar ook een nieuwe manier van werken voor de veehouder.

Familie Hettinga

"Ons doel: Comfort en ruimte voor de koe"

Van een traditionele grupstal uit de Sovjettijd naar een ruim modern melkveebedrijf. Het bedrijf van de families Smits en Theeuwes in Oekraïne heeft door de jaren heen een flinke transformatie ondergaan. Inmiddels zijn er twee nieuwe ligboxenstallen in gebruik genomen en is de bestaande stal gerenoveerd om de koeien meer comfort te bieden. Zowel in de nieuwe als bestaande stal kunnen de koeien genieten van het comfort van de Friesian Island koematras en de ruimte van de Wisconsin ligbox.

Antoon Smits

De meest comfortabele én kleurrijke melkveestal

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe melkveestal van de familie Bosma uit Oudwoude (Fr.). De moderne stal biedt plaats voor 200 melkkoeien en is voorzien van de Dutch Mountain én de Friesian Island koematrassen, Cowcoon ligboxen en het Artex golfvoerhek. 

Bosma

“Het robotbezoek blijft constant ook op hete dagen”

De zomer is weer aangebroken. Om de productie ook tijdens warme dagen op peil te houden is de juiste stalventilatie essentieel voor de gezondheid en de prestatie van koeien. Op het bedrijf van Sibma in Garyp zorgen zes Winforce ventilatoren ervoor dat de stal koel blijft.

Sibma, Garyp

"Dit hadden we veel eerder moeten doen"

Gebroeders Gerke en Joost Veenstra zijn echte veeboeren. Het welzijn van de koeien staat voorop in de bedrijfsvoering. Om ook in de bestaande stal het juiste koecomfort te bieden hebben ze onlangs geïnvesteerd in nieuwe matrassen en boxen. 

Gebroeders Veenstra

"Investering koecomfort betaalt zich terug"

In het Groningse Opende, nabij de grens met Friesland, runt Cor Broersma (23) een melkveebedrijf met 135 melk- en kalfkoeien. Pas sinds een half jaar zit Cor op het bedrijf en hij heeft de afgelopen maanden niet bepaald stilgezeten. 

Broersma