Deze website maakt gebruik van cookies.

Alles over stalinrichting

Onze werkwijze voor een optimale stalinrichting

Door kennis en ervaring weet Cowhouse als geen ander uw stal in te richten met een natuurgetrouwe omgeving voor de koe als basis.  

Dit is essentieel. Het inrichten van een stal doe je voor de komende tien tot vijftien jaar en is tussentijd niet eenvoudig te wijzigen. Het comfort voor de koeien is het uitgangspunt, en mag nooit een 'optie' zijn. Dit vraagt om een goed doordacht plan. Elke stal is immers uniek. Onze medewerkers werken nauw samen met u als opdrachtgever om uw stal zo goed mogelijk in te richten. Wij luisteren naar uw wensen, maar kijken ook naar de belangen van de koe. Op basis hiervan bieden wij een plan op maat.

Waar moet je zoal rekening mee houden bij renovatie of nieuwbouw? 

De keuze tussen renoveren of nieuw bouwen hangt af van veel factoren. Het is afhankelijk van de omvang van de uitbreiding, maar ook van wat er mogelijk is in de bestaande stal. ‘A cow is not an adaptive animal’ hoor je onderzoekers vaak zeggen. Een koe kan zich inderdaad niet gemakkelijk aanpassen. Dit vereist soms extra investeringen om meer ruimte te creëren.

Betrek onze specialisten vanaf het begin bij uw investeringsplan. Zij kunnen u van passend advies voorzien om uw stal diervriendelijk én arbeidsefficiënt in te richten. Voor elke situatie bieden wij de beste oplossing.

Images of

Wisconsin ligbox
Cowcoon in nieuwbouwstal
Hettinga golfvoerhek
Hettinga Wisconsin ligboxen
Cowcoon ligbox

Een aantal zaken op een rij waar u aan moet denken bij renovatie en nieuwbouw:

  • Zorg voor de juiste afmetingen van de ligboxen, zodat een koe de ruimte heeft om in haar natuurlijke posities te liggen en te rusten. Daarbij heeft ze voldoende ruimte nodig voor de voorwaartse beweging met haar kop om te gaan liggen en op te staan;
  • Zorg voor een zachte bodem die goede grip geeft en voldoende zachtheid biedt;
  • Zorg voor genoeg ventilatie, dit houdt de (relatieve) luchtvochtigheid laag en de temperatuur optimaal;
  • Zorg voor voldoende daglicht en streef ernaar dat de gehele stal gedurende zestien tot achttien uur verlicht is;
  • Maak de looplijnen goed zichtbaar, zowel die van u zelf maar ook van de koeien. Hierdoor kunt u de looplijnen zo kort en efficiënt mogelijk indelen, dit zorgt voor arbeidsgemak en besparing. Een goed hekkenplan is hierin essentieel.

Samen bouwen we aan de toekomst van uw bedrijf.

Wilt u een nieuwe stal bouwen, uw stal renoveren of het koecomfort verhogen? Onze specialisten geven u graag advies over de inrichting die past bij uw situatie.

Neem contact op met onze koecomfort specialist