Deze website maakt gebruik van cookies.

Why we care

Bij alles wat we doen staat koewelzijn voorop

Cowhouse International ontwikkelt haar producten door nauwkeurig te kijken naar het gedrag van de koe. De vrije natuur dient hierbij als voorbeeld om structurele verbeteringen aan te brengen in haar leef- en werkomgeving.

Door het nabootsen van een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving verwachten wij dat koeien gemiddeld één lactatieperiode langer meegaan. Hierdoor wordt de winstbijdrage van uw koeien verdubbeld, ervan uitgaande dat ze halverwege de tweede lactatieperiode het break-evenpoint bereiken. Met andere woorden: door de kwaliteit van leven te optimaliseren behaalt u een hoger rendement per koe door meer melk en een betere gezondheid.

De producten van Cowhouse zijn dan ook zo ontwikkeld dat ze aan dit ideaalbeeld voldoen. Als een koe het voor het zeggen had koos ze voor een stal met veel ruimte waarin ze goed kan bewegen, lekker kan liggen en gemakkelijk kan opstaan. Frisse lucht en voldoende licht horen hier vanzelfsprekend bij. 

Met uitgekiende technieken en concepten levert en installeert Cowhouse alles op het gebied van de moderne stalinrichting. We zeggen niet voor niets bij Cowhouse: "Care for Cows".

Images of

Koeien in de wei

Hoe wij werken?

Wij kijken hoe koeien zich gedragen in een stal en doen hier veel onderzoek naar. Bij het ontwerpen en testen van onze producten werken wij nauw samen met veehouders in verschillende typen stallen. Het doel is om producten te ontwikkelen die optimaal comfort bieden voor zowel koe als boer. Deze input is voor Cowhouse zeer waardevol. Door de praktijktesten weten we waar de behoeften van onze klanten liggen.

Middels een netwerk van zorgvuldige gekozen distributeurs vinden onze producten hun weg naar vooraanstaande melkveebedrijven in geheel Europa en daarbuiten.

Onderzoek en analyse

Om het comfort van de koeien goed in beeld te krijgen en verder te optimaliseren, maken de specialisten van Cowhouse veel gebruik van timelapse camera's. Een timelapse camera maakt gedurende 24-96 uur achtereenvolgend opnames vanuit een strategische positie in de stal. Deze beelden worden vervolgens versneld afgespeeld en verschaffen zo duidelijk inzicht in het gedrag van uw koeien in de stal. Tijdens het analyseren van de beelden wordt er onder andere gelet op het sta-lig gedrag van de koe. Wanneer een aantal koeien in de ligboxen blijven staan kan dit duiden op verkeerde ligboxafstellingen, maar kan ook een indicatie zijn voor been- en klauwproblemen waardoor koeien niet graag gaan liggen.

Images of

Meer weten over de mogelijkheden of wilt u advies op maat?

Neem contact op met onze koecomfort specialist