Deze website maakt gebruik van cookies.

'Door de ogen van de koe'

Advies en tips uit het veld van onze productspecialist Egbert Anne Andringa

“De koeien hebben volledige vrijheid”

Een ligbox waarbij koeien iedere natuurlijke sta- en lighouding kunnen aannemen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Dreamstall van Cowhouse International. De Dreamstall kenmerkt zich door de afwezigheid van een schoftboom en een verticale afscheiding. Deze breed uitgevoerde ligbox zorgt voor een nieuwe revolutie in het welzijn voor de koe.

Dreamstall

Project Agrarhof Brüel

In het Duitse Brüel, tussen Rostock en Schwerin, heeft Agrarhof Brüel (onderdeel van Koepon Farms) een nieuwe ligboxenstal voor 600 Jersey koeien gebouwd met alle gemakken voorzien. 

Koepon

Heeft uw ligbox dezelfde kleur als uw melkleiding?

Dan kan het zijn dat de boxafscheidingen verkeerd zijn afgesteld. Wanneer koeien dagelijks tegen de box aanschuren bij het gaan liggen en opstaan, dan zorgt dit ervoor dat het ijzerwerk glad en glimmend wordt.
 

Gladde boxen

Voordelen duo- of groepshuisvesting bij kalveren

Uw jongvee is de basis van uw bedrijf. Zij bepalen de toekomstige productiviteit van de melkveestapel. Huisvesting speelt hierin een belangrijk rol. Uit onderzoek blijkt dat het huisvesten van kalveren in paren of kleine groepen een positief effect heeft op het gedrag en de groei van het kalf. 

Calf Zone

Beoordeel zelf uw koecomfort

Het comfort van uw koeien meten kan relatief eenvoudig met de De Koe Comfort Index (CCI).  Bij gebruik van een melkstal kun je dit het beste enkele uren voor of na het melken doen. Hoe doe je dit?
 

Andringa

Koematras evenaart ligcomfort diepstrooiselbox

Uit recent onderzoek naar het liggedrag van melkkoeien is gebleken dat koeien op een Dutch Mountain koematras net zolang liggen als in diepstrooiselboxen. Een opvallende uitkomst uit dit onderzoek is ook de sterk verbeterde kwaliteit van de poten en hakken van koeien.

Dairy Campus

Een koele zomer tegemoet dankzij 22 ventilatoren

In het Duitse Wangerland heeft melkveebedrijf Doden GBR geïnvesteerd in 22 ventilatoren verspreidt over de verschillende stallen op het bedrijf. De melkveestal is voorzien van 12 Windforce 5 ventilatoren. Ook in de jongveestal, wachtruimte voor de melkcarrousel, stal met droge koeien en afkalfstal zijn Windforce ventilatoren geplaatst. Op het bedrijf gaan de koeien een koele zomer tegemoet.

Doden

Met één achterpoot opstaan

Wist je dat wanneer een koe op een comfortabele manier gaat staan hier nagenoeg maar één achterpoot voor nodig is?

Opstaan 4

Gouden Animal Welfare Award voor nieuwe ligbox ‘Dreamstall’

 De stalinrichter Cowhouse International heeft met een nieuw ontwikkelde ligbox twee prijzen in de wacht gesleept op de Eurotier beurs in Hannover. Met de breed uitgevoerde ligbox, genaamd ‘Dreamstall’, werd Cowhouse onderscheiden met een zilveren medaille voor de innovatie en de prestigieuze gouden Animal Welfare Award voor het bijdragen aan een beter dierenwelzijn.

Animal welfare

Geen stress van hittestress

De zomer staat weer voor de deur en velen van u zijn de hete dagen van vorig jaar nog niet vergeten. Naast het koelen van de koeien is ook de luchtverversing in de stal erg belangrijk.

Hittestress