Deze website maakt gebruik van cookies.

'Door de ogen van de koe'

Advies en tips uit het veld van onze productspecialist Egbert Anne Andringa

Project Agrarhof Brüel

In het Duitse Brüel, tussen Rostock en Schwerin, heeft Agrarhof Brüel (onderdeel van Koepon Farms) een nieuwe ligboxenstal voor 600 Jersey koeien gebouwd met alle gemakken voorzien. 

Koepon

Heeft uw ligbox dezelfde kleur als uw melkleiding?

Dan kan het zijn dat de boxafscheidingen verkeerd zijn afgesteld. Wanneer koeien dagelijks tegen de box aanschuren bij het gaan liggen en opstaan, dan zorgt dit ervoor dat het ijzerwerk glad en glimmend wordt.
 

Gladde boxen

Voordelen duo- of groepshuisvesting bij kalveren

Uw jongvee is de basis van uw bedrijf. Zij bepalen de toekomstige productiviteit van de melkveestapel. Huisvesting speelt hierin een belangrijk rol. Uit onderzoek blijkt dat het huisvesten van kalveren in paren of kleine groepen een positief effect heeft op het gedrag en de groei van het kalf. 

Calf Zone

Koematras evenaart ligcomfort diepstrooiselbox

Uit recent onderzoek naar het liggedrag van melkkoeien is gebleken dat koeien op een Dutch Mountain koematras net zolang liggen als in diepstrooiselboxen. Een opvallende uitkomst uit dit onderzoek is ook de sterk verbeterde kwaliteit van de poten en hakken van koeien.

Dairy Campus

Met één achterpoot opstaan

Wist je dat wanneer een koe op een comfortabele manier gaat staan hier nagenoeg maar één achterpoot voor nodig is?

Opstaan 4

Geen stress van hittestress

De zomer staat weer voor de deur en velen van u zijn de hete dagen van vorig jaar nog niet vergeten. Naast het koelen van de koeien is ook de luchtverversing in de stal erg belangrijk.

Hittestress