Deze website maakt gebruik van cookies.

Ervaring Grancher Louchet, Frankrijk

Images of

Grancher Louchet

Van strostal naar ligboxenstal in Frankrijk

Op het melkveebedrijf van Grancher Louchet in Noord-Frankrijk is gekozen om de strostal om te bouwen tot een ligboxenstal. Grancher Louchet: “Voor dit project hebben we gekozen om samen te werken met Cowhouse. De stal is voorzien van Friesian Island koematrassen en Wisconsin ligboxen.”

In 2019 hebben de veehouders de stal omgebouwd tot een ligboxenstal met plek voor 160 koeien. “Onze koeien begrepen het 'nieuwe' systeem snel en pasten zich perfect aan. Ze hadden snel in de gaten dat de nieuwe matrassen comfortabel zijn en gingen dan ook snel liggen. Ook bij de vaarzen hebben we geen problemen gezien. Ze begrijpen het systeem snel en wij hebben er weinig omkijken naar”, vertelt de veehouder.

“Met de nieuwe stal merken we ook verbeteringen in het welzijn van de dieren. Dankzij de matrassen rusten de koeien meer en beter, er heerst meer rust in de stal en ze zijn minder gestrest. Ook ervaren wij meer gemak qua arbeid omdat we nu met schonere dieren werken. De Poly pipe zorgt ervoor dat de koeien goed gepositioneerd in de boxen liggen. De koeien zijn schoner en dit bespaart ons tijd bij het reinigen van de uiers tijdens het melken. Bovendien zien we dat het aantal mastitis gevallen sinds de omschakeling aanzienlijk is verminderd”, geeft de veehouder tevreden aan. “We hebben geen enkele spijt van deze verandering. De koeien liggen vaker, zijn relaxter en veel schoner. Bovendien ervaren wij meer arbeidsgemak.”

Images of

Grancher Louchet
Grancher Louchet
Grancher Louchet