Deze website maakt gebruik van cookies.

Dutch Mountain koematras For cows

Dutch Mountain; Een revolutionair nieuw koematras

Op uitzonderlijke hoogte liggen koeien op een zachte veerkrachtige ondergrond die elke beweging van het lichaam volgt.

Images of Dutch Mountain koematras

Dutch Mountain
Dutch Mountain
Folkertsma
Dutch Mountain
Dutch Mountain
Dutch Mountain koematras bij de Dairy Campus

Dé hoogste koematras die de meeste indruk maakt

De Dutch Mountain overtreft alle andere matrassen in zachtheid, veerkracht én grip, en luidt daarmee een nieuw tijdperk in voor het diervriendelijk huisvesten van rundvee. De Dutch Mountain onderscheidt zich door ultieme zachtheid vormgegeven in een matras met een dikte van maar liefst 14 centimeter aan de voorzijde aflopend tot 10 cm aan de achterzijde.

Ontwikkeld voor de koe én de boer

Het matras is ontwikkeld vanuit de behoefte van de koe. Door de dikte en hoge zachtheid landt een koe zonder pijn als ze gaat liggen. Bij het opstaan drukken haar klauwen diep in het matras weg waardoor ze een perfecte grip heeft. Het zachte en elastische matras zorgt voor een drukverlagende ondersteuning van het lichaam zodat bloedvaten en zenuwbanen worden ontlast. Dit resulteert in optimaal ligcomfort voor de koeien waardoor ze langer rusten, wat leidt tot een hogere melkproductie, betere klauwgezondheid en minder stress.

  Video Dutch Mountain

  Images of

  Onderdelen Dutch Mountain koematras

  1. Polypropyleen 3D topcover - een huidvriendelijke en luchtdoorlatende topcover

  De Dutch Mountain heeft een sterke en elastische topcover welke alle vormen van het matras volgt. Deze topcover zorgt voor een luchtlaagje tussen de huid van de koe en het matras. Hierdoor worden doorligplekken en kale hakken voorkomen. De topcover heeft een anti-bacteriologische bescherming en is gemaakt van polypropyleen.

  1. Milik foam - de kern van de Dutch Mountain met een dikte van 10 tot 14 cm

  Het matras is gemaakt van een speciaal door Cowhouse ontwikkeld elastisch schuim. De uitzonderlijke dikte maakt dat de klauwen van de koe diep kunnen wegdrukken. Dit geeft een perfecte grip tijdens het opstaan.

  Door de ultieme zachtheid van de Dutch Mountain zal de koe pijnloos op de koematras gaan liggen. Vervolgens zorgt het elastische matras voor een drukverlagende ondersteuning van het lichaam zodat bloedvaten en zenuwbanen worden ontlast. Koeien zullen hierdoor sneller gaan liggen. Dit resulteert in betere klauwgezondheid, minder stress en een hogere melkproductie per koe.

  1. Vloeistofdichte beschermhoes

  De duurzame vloeistofdichte beschermhoes biedt bescherming aan het Milik foam.

   Kenmerken

   • 14 cm aan de voorzijde aflopend naar 10 cm aan de achterzijde
   • Onovertroffen grip en hoge zachtheid
   • Gemaakt van speciaal door Cowhouse ontwikkeld elastisch schuim
   • Resulteert in meer liguren wat leidt tot een hogere melkproductie, betere klauwgezondheid en minder stress

   Meer weten over de Dutch Mountain koematras? Kijk op www.dutchmountain.online

   Images of

   DLG

   Daarom werk je samen met Cowhouse

   • Innovatief

    Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

   • Koe als uitgangspunt

    Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

   • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

    Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

   • Luisteren en maatwerk leveren

    Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.