Deze website maakt gebruik van cookies.

Easyfood For cows

Easyfood; Natuurlijk voeren met vaste lage kosten

Koeien in de wei vreten wanneer ze willen. Overal waar ze lopen groeit immers vers gras. Ze hoeven nooit te wachten tot iemand het voer komt brengen of aan gaat schuiven. De EasyFood zorgt voor een zelfde continu aanbod van vers voer, zoals koeien dat gewend zijn in de vrije natuur.

Images of Easyfood

Easyfood in bestaande stal
Easyfood
Easyfood in gebruik
Easyfood in gebruik
Easyfood

Ruimte besparen met automatisch voersysteem

Dankzij de compacte afmeting van het Easyfood automatisch voersysteem bespaart u veel ruimte op de voergang. Hierdoor kunt u in een bestaande stal extra ligboxen bijplaatsen op de voergang. Door de degelijke constructie heeft dit voersysteem een lange levensduur met weinig onderhoud.

Gezondere koeien
Met een automatisch voersysteem krijgen uw koeien continu vers voer aangeboden waardoor ze vaker (kleinere porties) voer opnemen. De voerefficiëntie wordt hierdoor verhoogd en het maagdarm-stelsel werkt regelmatiger. Problemen als lebmaagverdraaiingen komen daardoor praktisch niet meer voor. Ook krijgen de ranglagere dieren, zoals vaarzen, meer tijd en ruimte om ongestoord hun voer op te nemen, wat resulteert in een hogere productie. Met het Easyfood voersysteem haalt u meer melk uit eigen ruwvoer.

Kenmerken

 • Arbeidsbesparing.
  1 x in de 5-7 dagen worden de kuilblokken op de voergang gezet en voor de rest is het 2 maal daags een druk op de knop en de koeien hebben weer voldoende te vreten
 • Koeien hebben constant vers voer ter beschikking
 • Voer in kuilblok blijft vers
 • Makkelijk in gebruik
 • Hogere voerefficiëntie, meer melk uit eigen ruwvoer
 • Besparing op mechanisatie kosten
  Geen dure voermeng- cq. blokkendoseerwagen nodig, alleen trekker en kuilbloksnijder
 • Besparing nieuwbouw of uitbreiding verbouw

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.