Deze website maakt gebruik van cookies.

Calf Zone For cows

Calf Zone; Individuele en groepshuisvesting

Een diervriendelijk huisvestingsconcept waarin kalveren zowel individueel als in kleine groepen kunnen worden gehuisvest. De Calf Zone is zeer gebruiksvriendelijk voor de melkveehouder.

 

Images of Calf Zone

Calf Zone
Calf Zone
Calf Zone
Calf Zone
Calf Zone
Calf Zone

Zorg en aandacht voor jonge kalveren

Jongvee vormt de basis van uw bedrijf. Zij bepaalt in hoge mate de duurzaamheid en levensproductie van uw veestapel. Huisvesting speelt hierin een belangrijke rol. In de Calf Zone kunt u pasgeboren kalveren individueel opvangen tijdens de eerste levensweken. Op deze manier krijgen ze de zorg en aandacht die ze nodig hebben.

Een individuele huisvesting van jonge kalveren is belangrijk. Jonge kalveren zijn namelijk zeer vatbaar voor infecties. De Calf Zone beschermt het pasgeboren kalf tegen tocht en voorkomt contact met leeftijdsgenoten.

De verwijderbare zijwanden van de Calf Zones zorgen ervoor dat u de kalveren eenvoudig kan groeperen. Van één naar twee en van twee naar vier kalveren in één groep. Dit bevordert het sociale gedrag en zorgt daardoor voor een betere weerstand en een betere groei. Door het gladde materiaal zijn de zijwanden eenvoudig te reinigen en te ontsmetten.

Images of

Calf Zone

Kenmerken

 • De naadloze plastic wanden zijn eenvoudig schoon te maken en geven bacteriën geen kans
 • De wanden zijn eenvoudig te verwijderen zodat u groepen kunt maken, de wanden schoon kunt maken en eventueel meerdere boxen gelijktijdig machinaal kunt uitmesten
 • Gebruiksvriendelijke deuren die zowel naar binnen als naar buiten kunnen draaien
 • Leverbaar met verschillende achterwanden (open, dicht en half open half dicht)
 • Leverbaar met hooiruif, flessenhouder, speenemmer en dubbele emmerbeugel

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.