Deze website maakt gebruik van cookies.

Cowcoon ligbox For cows

Cowcoon ligbox; veilig en comfortabel

De Cowcoon heeft een buigzame polyethyleen onderbuis waardoor koeien veilig en comfortabel in de box kunnen liggen zonder risico op rugwervel beschadigingen.

Images of Cowcoon ligbox

Cowcoon ligbox
Cowcoon ligbox
Cowcoon in nieuwbouwstal
Cowcoon ligboxen in de praktijk
Cowcoon ligbox
Cowcoon ligbox
Cowcoon in nieuwbouwstal

Stabiliteit, comfort en controle

In de afgelopen 20 jaar heeft de ontwikkeling van ligboxen geresulteerd in een verdubbeling van het aantal liguren. Hierdoor steeg de melkproductie en verminderde het aantal kreupele koeien.

Een langer verblijf in de ligbox kan echter wel tot meer beschadigingen aan de ruggengraat leiden, doordat koeien in contact komen met de onderbuis van de ligbox afscheiding. De Cowcoon heeft een buigzame polyethyleen onderbuis waardoor koeien veilig en comfortabel in de box kunnen liggen zonder risico op rugwervel beschadigingen.

De constructie is robuust en zorgt voor goede geleiding van de koe. Hierdoor blijft het ligbed schoner in vergelijking met ligboxen die volledig van kunststof zijn. De Cowcoon biedt stabiliteit, comfort en controle op de diervriendelijkste manier.

Onderzoek

Onderzoek van Liverpool University Veterinary Department toont aan dat alle gevallen van rugbeschadigingen 4 maanden na vervanging van bestaande ligboxen door Cowcoons volledig zijn verdwenen.

Video Cowcoon ligbox

Images of

Kenmerken

 • Buigzame onderbuis
 • Geen druk op de wervelkolom
 • Werkt als schokdemper
 • Een koe voelt zich veiliger
 • Betere sturing
 • Schoner ligbed

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.