Deze website maakt gebruik van cookies.

Red Cloud For cows

Red Cloud; verse buitenlucht in de stal              

De Red Cloud zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in jongvee- en kalverstallen.

Images of Red Cloud

Red Cloud
Red Cloud
Red Cloud
Red Cloud
Red Cloud

Gezondere kalveren

Als meer dan 10% van uw kalveren behandeld moet worden voor luchtwegproblemen dan is er iets niet goed met de ventilatie van de stal. Vaak lijkt het dat de stal fris genoeg is als je er doorheen loopt, maar het probleem wordt echter zichtbaar door laag bij de grond (= waar de kalveren liggen) de luchtkwaliteit te beoordelen. Vanaf de vloer gemeten is de onderste 50 – 80 cm in veel gevallen stilstaande en dus vervuilde lucht met een hoge concentratie aan bacteriën.

Met het Cowhouse overdruk ventilatiesysteem wordt door middel van een flexibele slang die aangesloten is op een muurventilator verse buitenlucht in de stal gebracht. Door een speciaal gatenpatroon in deze slang wordt de lucht egaal over de stal verdeeld.

De geluidsarme ventilator draait continu en op deze wijze wordt de gehele luchtinhoud, inclusief de dode hoeken van de stal 4 x per uur ververst.

Zowel het gatenpatroon, de diameter van de slang en de ventilator worden berekend aan de hand van de stalsituatie en worden vervolgens op maat voor u gemaakt.

Images of

Red Cloud

Kenmerken

 • Toevoer van verse buitenlucht
 • Geen tocht tijdens het ventileren
 • Zowel het gatenpatroon, de diameter van de slang en de ventilator worden berekend aan de hand van de stalsituatie en worden vervolgens op maat gemaakt
 • Door een speciaal gatenpatroon in deze slang wordt de lucht egaal over de stal verdeeld
 • Met de Red Cloud lopen de kalveren minder risico op longproblemen

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.