Deze website maakt gebruik van cookies.

Feedwall For cows

De Feedwall; Voeren via de buitenkant van de stal

Met een Feedwall in één of beide zijgevels van uw stal hebben koeien altijd vers voer ter beschikking en hoeven ze nooit naar het voer te reiken.

Images of Feedwall

De Feedwall
Tekening Feedwall
De Feedwall

Altijd vers voer

Waarom zou je 5-6 maal per dag je voer aanschuiven? Afgezien van de hoeveelheid arbeid, gaat door het aanschuiven van het ruwvoer de smaak en kwaliteit achteruit. Met een Feedwall hebben koeien altijd vers voer ter beschikking en hoeven ze nooit naar het voer te reiken. Hierdoor worden de klauwen minder belast en is aanschuiven niet meer nodig

Een draaibare klep zorgt ervoor dat het voer vanuit de voermengwagen in de betonnen trog verdeeld kan worden . Na het voeren kan de klep naar buiten geopend worden om de ventilatie via de zijgevel verder te regelen. Een groot voordeel van het systeem is dat door het besparen van één of meerdere voergangen de stal minder breed wordt en de bouwkosten lager uitvallen.

Ook is het aanschuiven van voer verleden tijd, waardoor het voer langer vers blijft. De koeien hebben een natuurlijke vreethouding. Door de compacte bouwwijze die met de Feedwall mogelijk wordt gemaakt kunnen stallen efficiënter worden ingericht. Dit betekent vooral dat de looplijnen korter worden, koeverkeer beter geregeld wordt maar ook oude stallen slim gerenoveerd kunnen worden naar de moderne maatvoering.

  Images of

  Feedwall
  Project Feedwall
  Feedwall tekening
  Project Feedwall
  Feedwall voeren

  Kenmerken

  • Arbeidsbesparing
  • Voer blijft langer vers
  • Door de compacte bouwwijze, een efficiëntere inrichting
  • Biedt mogelijkheden bij zowel nieuwbouw als bij renovatie van bestaande stallen

  Daarom werk je samen met Cowhouse

  • Innovatief

   Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

  • Koe als uitgangspunt

   Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

  • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

   Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

  • Luisteren en maatwerk leveren

   Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.