Deze website maakt gebruik van cookies.

Watervoorziening For cows

De juiste watervoorziening voor uw situatie

Melkkoeien hebben dagelijks grote hoeveelheden drinkwater nodig. Een beperking van de wateropname tast het welzijn ernstig aan. Daarom moeten ze altijd onbeperkt toegang hebben tot schoon drinkwater.

Images of Watervoorziening

Koe waterbak
Drinkbak
Koe waterbak
Drinkbak

Hoe meer water de koe drinkt, hoe meer melk zij produceert.

Wanneer u uw koeien voorziet van voldoende schoon drinkwater, zullen zij meer drinken, meer voer opnemen, gezonder zijn en een hoge melkproductie realiseren. Dit klinkt eenvoudig maar de hoeveelheid water die een koe op kan nemen is erg afhankelijk van de keuzes die u maakt op het gebied van drinkwatervoorziening. Goed drinkwater vergt aandacht: het type bak, de locatie in de stal en de reiniging. Het speelt allemaal een rol.

Hoogproductieve koeien nemen tot 250 liter water per dag op! Een richtlijn voor de behoefte aan drinkwater is vier keer de melkproductie per koe, met een minimum van 40 liter. Bij hoge temperaturen kan een koe 20 tot 25 liter waterdamp produceren per dag. Deze hoeveelheid moet een koe dan extra kunnen drinken. Cowhouse heeft voor elke situatie en voor alle omstandigheden de juiste watervoorziening voor uw koeien.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. 

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.