Deze website maakt gebruik van cookies.

Comfort Zone ligbox For cows

Comfort Zone; Ruimte voor de koe

Eén van de essentiële onderdelen van de Comfort Zone vormt de Wisconsin ligbox. Het ontwerp is zo gemaakt dat de koe géén enkele belemmering ervaart bij het gaan liggen of gaan staan.

Images of Comfort Zone ligbox

Wisconsin ligbox
Wisconsin ligbox
Wisconsin Droge koeien
Comfort Zone

Ruimte voor de koe

Een koe die gaat liggen of staan in de vrije natuur, heeft hiervoor minimaal 3 meter ruimte nodig; haar zogenaamde 'comfort zone'. Elk obstakel binnen dit bereik ervaart zij als hinderlijk en zal een negatieve invloed hebben op haar gedrag. Met The Comfort Zone heeft Cowhouse een ligboxconcept ontwikkeld waarbij net als in de natuur een koe op ieder gewenst moment volledige bewegingsvrijheid geniet. Doordat er geen obstakels zijn, ervaart de koe geen enkele angst om te gaan liggen of op te staan.

Dankzij de unieke gepatenteerde in hoogte verstelbare vloerbevestiging is er een volledig vrije kopruimte van 180°. Er zijn geen standpalen of horizontale frontbuizen. De doorlopende onderbuis van de boxafscheiding geeft de koe sturing bij het gaan liggen. De ligboxen zijn vervaardigd van hoogwaardig staal en volbad verzinkt. De Wisconsin ligbox is leverbaar voor boxdekken tot 300 cm bij enkele en 580 cm bij dubbele rijen.

Kenmerken

 • Volledig vrije kopruimte
 • Leverbaar voor boxdekken tot 300 cm bij enkele en 580 cm bij dubbele rijen

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.