Deze website maakt gebruik van cookies.

Dreamstall ligbox For cows

Dreamstall ligbox; biedt de volledige vrijheid die de koe nodig heeft

Het eerste ligboxensysteem waarbij koeien iedere natuurlijke sta- en lighouding kunnen aannemen. De ligbox kenmerkt zich door de afwezigheid van een schoftboom en een verticale afscheiding.

Images of Dreamstall ligbox

Dreamstall
Dreamstall
Dreamstall
Dreamstall

‘Geen schoftboom en verticale afscheiding meer’

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is Cowhouse er als eerste in geslaagd om een rustplaats voor de koe te creëren waarbij ze ál haar natuurlijke houdingen kan aannemen. Het nieuwe ligboxconcept met de naam “Dreamstall” biedt de koe volledige vrijheid en alle ruimte die ze nodig heeft bij het staan of liggen. De ligbox kenmerkt zich door de afwezigheid van een schoftboom en een verticale afscheiding.

De schoftboom is vervangen door twee sferische lichamen met tussenruimte waardoor een koe met haar kop omhoog kan staan. Dit is belangrijk omdat koeien van nature graag met hun kop omhoog staan om te observeren of er ook gevaar dreigt. 

De conventionele afscheidingen zijn vervangen door horizontale frames die de koe recht in de ligbox geleiden waarna ze vervolgens recht gaat liggen. Op deze manier kan de ligplaats aanzienlijk breder worden gemaakt zonder afbreuk te doen aan de hygiëne van de ligbox. Koeien zullen in elke natuurlijke lichaamshouding kunnen rusten zonder beperkingen van buizen of naastgelegen koeien.

Images of

Sferische lichamen

Om er voor te zorgen dat een koe met haar kop omhoog kan staan is de schoftboom verwijderd en vervangen door twee sferische lichamen met een 40 cm brede opening. Bij het betreden van de stal stopt ze op de juiste positie zodra ze de twee lichamen op haar schouders aanraakt. Ze kan nu met vier poten in de box staan en haar kop vrij bewegen om te zien of de omgeving veilig is. Voor extra comfort kunnen de sferische lichamen mee omhoog bewegen als ze opstaat.

Geleideframes

Om de koeien in alle natuurlijke lichaamshoudingen te laten liggen zijn de verticale afscheidingen verwijderd en vervangen door horizontale geleidingsframes. De ruimte tussen de beide geleideframes bedraagt 90 cm.

De horizontale frames dienen ervoor om haar recht in de ligbox te geleiden waarna ze automatisch recht gaat liggen. Wanneer ze eenmaal ligt raakt ze niets meer aan en heeft ze alle ruimte om zich heen. Voor optimaal comfort bewegen de frames mee wanneer de koe er tegenaan komt. De Dreamstall kan zo breed gemaakt worden, terwijl de hygiëne wordt gewaarborgd. Wij adviseren een breedte van 140 - 160 cm.

Images of

Dreamstall
Dreamstall
Dreamstall

Cowhouse verwacht de nieuwe ligbox begin 2024 officieel op de markt te brengen.

Images of

Dreamstall

Daarom werk je samen met Cowhouse

 • Innovatief

  Wij werken dag in dag uit aan innovaties en het nog verder doorontwikkelen van onze producten. Dit doen wij door eigen onderzoek in samenwerking met veehouders, universiteiten en onderzoeksinstanties op het gebied van dierwelzijn.

 • Koe als uitgangspunt

  Al onze producten zijn ontwikkeld om het welzijn van koeien naar een hoger niveau te brengen. We kruipen daarom in de huid van de koe om te ervaren wat haar behoeften zijn. 

 • Hart voor de melkvee sector en kennis in huis

  Wij werken met mensen die hart hebben voor de agrarische sector en 'iets met koeien hebben'.  Ze hebben veel ervaring en komen vaak zelf van een melkveebedrijf. Daarnaast werken wij nauw samen met externe partners en veehouders. 

 • Luisteren en maatwerk leveren

  Wij zijn van mening dat elke stal een op maat gemaakte oplossing vereist. Wij luisteren naar u wensen en bieden advies op maat. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en houden we persoonlijk contact.