“Mooi om te zien hoeveel grip de koeien hebben”

Netherlands
2018

In november lanceerde Cowhouse International een revolutionair nieuw koematras onder de naam Dutch Mountain. Het matras overtreft alle andere in zachtheid, veerkracht en grip en luidt daarmee een nieuw tijdperk in voor het diervriendelijk huisvesten van rundvee. De Dutch Mountain onderscheidt zich door ultieme zachtheid vormgegeven in een matras met een dikte van maar liefst 14 centimeter aan de voorzijde aflopend tot 10 cm aan de achterzijde. Het zachte en elastische matras resulteert in meer liguren wat leidt tot een hogere melkproductie, betere klauwgezondheid en minder stress.

Veehouder Albert Folkertsma uit Donkerbroek is, als testbedrijf, één van de eerste die het nieuwe koematras in gebruik heeft. “In onze ligboxenstal is momenteel een deel van de boxen voorzien van de Dutch Mountain koematrassen”, vertelt Albert. “Wat opvalt is dat koeien hier als eerste een plekje bemachtigen. Deze plekken zijn nu altijd bezet of je nu overdag of ’s nachts in de stal komt. De koeien liggen er graag op.”

Perfecte grip tijdens het opstaan

“Dit matras blinkt uit in zachtheid”, stelt Folkertsma. “Door de dikte en hoge zachtheid gaat de koe mooi liggen en heeft ze een goede grip bij het opstaan. De koe kan haar klauwen in het matras wegdrukken”, legt de veehouder uit. “Het is prachtig om te zien hoeveel grip ze hebben bij het opstaan”, vertelt Folkertsma enthousiast. “Bovendien zorgt de luchtdoorlatende topcover ervoor dat de koeien hun warmte kwijt kunnen.”

Meer weten? Kijk op www.dutchmountain.online

Gerelateerde Producten